Muziek maken bij Emergo, doe je mee?

De bekende neuropsycholoog Erik Scherder heeft het in zijn tv-programma’s verschillende keren uitgelegd: muziek maken is goed voor de hersenen. Bij muziekvereniging Emergo weten we dat al meer dan 100 jaar. Maar muziek maken bij Emergo is ook gewoon erg leuk. Daarom start Emergo bij voldoende aanmeldingen in samenwerking met de muziekschool van Toonbeeld vanaf september weer met beginnersgroepen voor de jeugd. 

Kinderen vanaf groep 2 (5-6 jarigen) kunnen zich aanmelden voor de Notenkrakers. In 15 lessen maak je op woensdagmiddag op een speelse manier kennis met muziek, ritmes en samen spelen.

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen zich aanmelden voor de Blazersklas of de Slagwerkklas. In de slagwerkklas maak je in 10 lessen op maandagmiddag niet alleen kennis met het drumstel en pauken, maar ook met melodische slagwerkinstrumenten zoals de marimba en xylofoon.

In de Blazersklas leer je in 15 lessen op donderdagmiddag het begin van muzieknoten lezen, tellen, en samen spelen. Dat doe je op een blokfluit, want hiermee kan je al gelijk goed muziek maken. Ook maak je tijdens de Blazersklas kennis met de instrumenten die in de orkesten van Emergo gebruikt worden. 

Na de Blazersklas of Slagwerkklas heb je de smaak van samen muziek maken natuurlijk te pakken en stap je over op een instrument naar keuze. Dat instrument krijg je van Emergo in bruikleen, zo lang de voorraad strekt. Je krijgt dan wekelijks les bij Toonbeeld. En zodra je het instrument een beetje beheerst ga je al meespelen in het Opstap-orkest van Emergo. In het Opstap-orkest oefen je elke week op leuke muziek onder leiding van een dirigent. En natuurlijk wordt die muziek tijdens concertjes uitgevoerd voor publiek, want ook podium-ervaring is een leuk onderdeel van samen muziek maken.

Ook als je al wat ouder bent dan ben je bij Emergo natuurlijk van harte welkom om een instrument te leren bespelen. Neem hiervoor contact op met Emergo over de mogelijkheden.

Wil je meer weten over samen muziek maken bij Emergo, neem dan contact op via info@emergo.org of bel met Maaike Pannekeet: 0251-653231 (na 19.00 uur). Of bezoek eerst de websites voor achtergrondinformatie op www.emergo.org of www.toonbeeld.tv