111 jaar fanfareorkest (opgericht 1908)
‘This is an Orchestra!’ brult Stan Kenton uit boven de ietwat atonale maar spectaculaire  klanken van zijn beroemde Stan Kenton Orchestra uit de jaren ’50 van de vorige eeuw.
Een quote die staat voor de inspirerende, dynamische omgeving die een orkest biedt voor zowel luisteraar als orkestlid: kippenvel op de armen en rillingen langs de ruggengraat, een traan van ontroering of opgetrokken wenkbrauwen die het midden houden tussen verbazing en bewondering.
Dat is de passie en doelstelling die onze vereniging deelt en bindt: muziek maken op het hoogst haalbare niveau. Daar waar de beleving loskomt van de bladmuziek en de ruimte ontstaat voor interactie met de Maestro en de daaruit vloeiende emoties.
Het fanfareorkest is de moeder van alle orkesten die onze vereniging rijk is. Opgericht in 1908 onder de naam Fanfare St. Aloysius en in de jaren ‘70 getransformeerd tot Muziekvereniging Emergo. Vanaf 1990 werden de ambities naar boven bijgesteld en werd een stormachtige ontwikkeling ingezet o.l.v. dirigent Willem van Kooi. Dit resulteerde in snelle promoties tot in de Superieure afdeling (huidige 1e divisie) in 1994. In 2008 werd het 100-jarig bestaan bezegeld met een gedenkwaardig jubileumconcert in de Philharmonie Haarlem samen met de fameuze Grimethorpe Colliery (brass)band uit Yorkshire. In 2010 nam Erik van de Kolk het stokje over van Willem van Kooi.

Onze dirigent Erik van de Kolk

Onze jonge, inspirerende en inmiddels ervaren dirigent Erik van de Kolk is de grote muzikale roerganger. Erik weet onze muzikanten mee te slepen in zijn bezieling en dat heeft al geleid tot vele mooie concerten en hoogtepunten.
Erik staat ook op de bok bij het Gelders Fanfareorkest en Vriezenveense Harmonie. Daarnaast is Erik een gewild en veelgevraagd gastdirigent bij zowel amateur- als professionele blaasorkesten.
Spelen onder de baton van Erik heeft naast veel inspiratie en motivatie ook gezorgd voor een verbreed netwerk en samenwerking door het hele land. Zo verzorgt het fanfareorkest vele concerten, niet alleen in Castricum maar ook ver daarbuiten.

Seizoen 2022-2023

Dit seizoen staat in het teken van het concours op 27 november 2022 in Veldhoven en het Theaterconcert op 11 februari 2023.
Volg onze concertagenda voor de details of volg ons op Facebook voor de meest actuele info, graag tot ziens op een van onze concerten!