Muziekvereniging Emergo (est. 1908) is een actieve club. Het is dan ook niet vreemd dat naast optredens van het fanfare orkest de leden ook zochten naar mogelijkheden om in andere formaties op te treden. In die zoektocht ontstonden al eerder een bigband, een brassband, een feestband, kerstensembles en diverse gelegenheidsformaties. Een aantal jaar geleden is er uit het fanfare orkest ook een koperkwintet ontstaan.
Veelzijdigheid is troef. De vijf leden van het kwintet kennen elkaar al meer dan 25 jaar en dat is goed te horen in het samenspel van deze formatie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er speciaal voor dit kwintet arrangementen worden geschreven, varierend van licht klassiek tot hedendaags repertoire. Inmiddels is de muzikale veelzijdigheid van het kwintet een begrip geworden in Castricum en ver daarbuiten. Met groot gemak verzorgt het ensemble een programma met klassieke werken in de Sint Bavo-kerk te Haarlem, om even later weer lichte werken uit te voeren tijdens een feestelijke receptie. Ook de bijdrage van het kwintet aan het openingsconcert voor het gerestaureerde orgel in Zandvoort mag niet onvermeld blijven, waar voor 350 toehoorders alle muzikale registers werden open getrokken.

Het repertoire van het ensemble is in de afgelopen jaren zo uitgebreid dat het programma aan elke stijl van optreden aangepast kan worden. Daarbij wordt ook regelmatig de stijl van kleding aangepast. Het koperkwintet Emergo bestaat uit Johan en René Breetveld (beiden cornet, bugel, piccolo trompet en trompet), Edgar Nijman (hoorn), René Bos (euphonium) en Astrid Breetveld (Eb bas).

Het kwintet treedt natuurlijk geheel in stijl op.
Mocht u interesse hebben om het kwintet bij u op te laten treden, neem dan contact op met: Johan en Astrid Breetveld telefoon (072) 5715040
of via de contact pagina.