Emergo start samen met Toonbeeld weer nieuwe muziekcursussen voor kinderen

Blazersklas bij Emergo

Jongens en meisjes vanaf 7 jaar die graag muziek willen maken, maar nog niet precies weten welk instrument ze willen spelen zijn van harte welkom bij muziekvereniging Emergo Castricum. 


Bij de blazersklassen wordt er in groepjes blokfluitles gegeven waarbij al snel de eerste noten geleerd worden en er samengespeeld wordt.
In de slagwerkklas maken de kinderen kennis met de vele slagwerkinstrumenten die je bij een orkest kunt vinden. Naast het drumstel is dat bijvoorbeeld de xylofoon en ook de tamboerijn en pauken worden bespeeld.

Tijdens de cursusperiode (10 of 15 lessen) wordt er ook deelgenomen aan de activiteiten en concerten bij Emergo. Zo maken de kinderen kennis met de instrumenten uit de vereniging en kunnen ze aansluitend een proefles afspreken.

Het hele jaar door is het voor kinderen en volwassenen ook mogelijk meteen te starten op een blaas- of slagwerkinstrument. Emergo heeft voor leden van de vereniging een instrument in bruikleen (zolang de voorraad strekt) en streeft er naar om de leden zo snel mogelijk samen in een orkest te laten spelen. Meestal is het al mogelijk om binnen het eerste lesjaar in te stromen in het opstaporkest.

De lessen voor de blazersklassen zijn op maandag- of woensdagmiddag bij Toonbeeld.
Docenten zijn Jan-Jaap Langereis en Nico Strubbe, allebei zeer ervaren muzikanten en van alle markten thuis. Bij de cursus zijn een blokfluit, lessenaar en boek inbegrepen.
De kosten zijn 131 euro voor 15 lessen. Bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe groep.


De slagwerkklas is een cursus die bestaat uit 10 lessen op vrijdagmiddag. De prijs voor deze cursus is 75 euro per kind. Floris van Tol is de slagwerkdocent die deze cursus geeft.

Inschrijven voor de cursussen kan via Toonbeeld, op de website (www.toonbeeld.tv) via de knop inschrijven of door even langs te lopen bij de administratie.
Voor meer informatie over de lessen en cursussen kunt u terecht bij Maaike Pannekeet, bestuurslid jeugd en opleidingen van Emergo. Dit kan door een mail te sturen naar info@emergo.org of te bellen naar 0251-653231.