Eindelijk het mag weer…

Net als de horeca heeft ook de cultuursector het zwaar te verduren gehad tijdens de Corona-pandemie. Maar dankzij onder andere de massale vaccinaties zijn we in Nederland zo ver dat er gelukkig weer concerten mogelijk zijn. Al is het dan nog niet helemaal zonder beperkingen.

De leden van muziekvereniging Emergo zijn zo blij dat er na maar liefst 19 maanden stilte weer samen muziek gemaakt mag worden. Onder de bezielende leiding van dirigent Erik van de Kolk hebben zij in slechts een paar weken tijd een aansprekend programma ingestudeerd. Samen met de Think Big Band onder leiding van René Breetveld leverde dat afgelopen zaterdag een gevarieerd concert op in het Jac.P. Thijsse college.

De leden van Emergo waren het spelen absoluut niet verleerd. Dat was goed te horen in de solo’s van Jenny de Haan op sopraan saxofoon en Johan Breetveld op picolo trompet. En Jamie Zaal liet horen dat zij niet alleen mooi kan spelen op de bugel in het fanfare-orkest, maar ook heel goed kan zingen in de big band.

Vanwege de nog steeds geldende Corona-maatregelen was het aantal luisteraars beperkt tot alleen de vaste fans van Emergo. En ook zij waren heel blij om de leden en elkaar weer eens te kunnen ontmoeten. Zeker tijdens de ‘derde helft’ na afloop van het concert.

Stil zitten is er bij Emergo niet meer bij. De leden van het fanfare-orkest gaan na dit geslaagde concert gelijk aan de slag met een mooi programma voor het kerstconcert op zondag middag 19 december in de Pancratiuskerk. Noteer dit concert alvast in uw agenda.