Donateursconcert: We have a dream

Op zaterdagavond 8 februari geeft muziekvereniging Emergo Castricum haar jaarlijkse donateursconcert. Met een muzikaal programma rondom het thema We have a dream presenteert de hele vereniging zich. Als blijk van waardering hebben donateurs van de vereniging vrij entree.

Als bloeiende vereniging heeft Emergo vele muzikanten, die in verschillende onderdelen musiceren. Al deze onderdelen geven acte de présence op deze avond.

Van de blazersklassen onder leiding van Nico Strubbe naar het opstaporkest dat deze avond voor het laatst onder leiding van dirigent Thomas Heikoop optreedt. Henk Veldt heeft de leiding over zowel het opleidingsorkest als het nieuwe DagOrkest Emergo (DOE). Sinds de zomer van 2019 spelen ervaren muzikanten hier samen in een harmonie-bezetting. Zowel de repetities als optredens vinden overdag plaats, maar voor het donateursconcert maken deze liefhebbers graag een uitzondering.

Na de pauze kan het publiek genieten van het fanfareorkest, waar onder leiding van Erik van de Kolk gekozen is voor het indrukwekkende Of preachers and presidents met medewerking van het koor Papaya. Backum Brass is in volle voorbereiding voor de Vlaams Open in mei, maar maakt uiteraard ook tijd vrij voor deze gevarieerde avond. The Think BIG-Band zorgt voor een swingende afsluiting. Het concert start 8 februari om 19.30 uur in het Clusius College aan de Oranjelaan 2A in Castricum.