Corona maatregelen

Met het sluiten van de scholen en gebouwen, de oproep om thuis te werken en het verbod op samenkomsten met meer dan drie personen is onze geliefde hobby tot bijna stilstand gekomen.
Wij hebben geen repetities meer en wachten af welke nieuwe afspraken er eind mei komen over het eventueel opstarten van activiteiten.
Ondertussen hebben de leden van het fanfareorkest elke week een planning op de mail met een oefenschema van koralen en nieuwe muziekstukken. Erik zit niet stil en heeft met verschillende secties meetings via Zoom om de muziek door te nemen en partijen uit te leggen.
Henk Veldt (dirigent opleidingsorkest en dagorkest) is achter zijn pc gekropen en heeft een bewerking gemaakt van een samen speelstuk voor alle leden.
Met bladmuziek en een clicktrack via een koptelefoon kon zo iedereen thuis zijn of haar partij inspelen en terug sturen aan Henk die alles bij elkaar heeft gemonteerd tot 1 uitvoering in een filmpje.
Binnenkort publiceren wij het resultaat, wij zijn enorm trots op deze dirigenten en leden die zo toch thuis muziek maken!
De muziekschool, Toonbeeld is overgegaan op het digitaal lesgeven. Leerlingen gaan door met hun lessen voor de webcam en houden contact met hun docenten en krijgen aanwijzingen op afstand. Een mooie oplossing maar niet zoals we gewend waren.
Inmiddels met het openen van de basisscholen en het starten van sport voor kinderen onder de 18 jaar lijkt er toch ook ruimte te zijn voor 1 op 1 muzieklessen. Echter zijn de kaders en onderzoeken over het virus in de lucht nog onvoldoende om de muziekschool weer te openen.

De enige activiteiten die doorgang hebben gevonden met een klein ensemble in overleg met gemeente zijn een buiten optreden bij de verzorgingshuizen in Castricum en Limmen.
Aubade op de kerktoren op 27 April (zie facebook voor het filmpje)
Herdenking 4 mei in samenwerking met omroep Castricum en de gemeente.
Algemene Ledenvergadering gaat waarschijnlijk digitaal plaatsvinden, datum volgt.
Pubquiz krijgt waarschijnlijk ook een digitale editie, meer info volgt.
De Anjeractie (Collectie van het Prins Bernhard Cultuurfonds) wordt een digitale collecte in Mei, meer info volgt.
Het muziekkamp van augustus hebben we nog geen besluit over genomen, we wachten hiervoor de nieuwe maatregelen af die eind mei bekend gemaakt worden.
Verder is onze agenda leeg en wachten we af welke maatregelen er verder worden afgesproken door de overheid.

Stay Safe!

Emergo Castricum