In 2016 is de vereniging gestart met blazersklassen om kinderen een muzikale start te geven, om daarna door te stromen naar een ander instrument. Er wordt in kleine groepen les gegeven op een leuke, speelse manier waarbij de kinderen hun eerste noten leren lezen en spelen op de blokfluit.
De minimum leeftijd voor de cursus is 7 jaar, kinderen moeten al een beetje kunnen lezen en rekenen om het noten lezen onder de knie te krijgen.

De cursus is bedoeld voor kinderen die graag een muziekinstrument willen bespelen maar nog geen keuze hebben gemaakt welk instrument ze willen bespelen. In deze cursus bieden wij een eerste basis om muziek te maken en kennis te maken met andere instrumenten.
Kinderen uit de Blazersklas kunnen op een instrument naar keuze (en beschikbaarheid) een proefles afspreken aan het einde van de cursusperiode. Emergo heeft nog enkele instrumenten beschikbaar om in bruikleen te gebruiken of kan bemiddelen bij het huren of kopen van een instrument.

Instrumenten waar op doorgestroomd kan worden zijn: Slagwerk, bugel, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, bariton, euphonium en bas.
Nieuwe leerlingen voor deze instrumenten kunnen het gehele jaar instromen in de muzieklessen bij Toonbeeld.
Wij streven er binnen de vereniging naar om de leerlingen zo snel mogelijk door te laten stromen naar het opstaporkest zodat ze met samenspelen nog meer leren en ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.
Het opstaporkest van Emergo repeteert op maandagavond om 18:45 uur in de zaal de Zanderij in Geesterhage, kom een keer luisteren en kennismaken!
De lessen worden gegeven bij Toonbeeld.

Op de maandagmiddag is er een blazersklas onder leiding van Jan Jaap Langereis de blokfluit docent van Toonbeeld.
Jan Jaap is geboren en getogen in Heiloo en zeer actief in de muziek. Hij Studeerde in de jaren 80 blokfluit aan het  Sweelinck conservatorium in Amsterdam.  Naast het geven van blokfluitlessen is hij ook actief bij verschillende koren en als toetsenist en zanger in de rockband “salmon”.

Op woensdagmiddag is er een blazersklas onder leiding van Nico Strubbe.

De groepen bestaan uit minimaal 4 kinderen en maximaal 6 kinderen.
De lessen (15 stuks) worden gegeven op woensdagmiddag en duren 40 minuten.

De blazersklas bieden wij aan als all-in cursus en wordt gefaciliteerd door Toonbeeld. (muziekschool Castricum)

De kosten voor 15 lessen zijn €131.-per kind.
Hierbij zijn inbegrepen: 15 lessen a 40 minuten, blokfluit, lesboek en muzieklessenaar.
Deze artikelen zullen worden uitgedeeld tijdens de eerste les.

U kunt uw kind via het contactformulier of per email vrijblijvend aanmelden voor de volgende blazersklas.
Definitief inschrijven moet bij Toonbeeld zelf gebeuren, dit kan via de website van Toonbeeld of via een formulier welke u kunt ophalen bij de administratie van Toonbeeld.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten er nieuwe groepen in September en Januari.