Starten met muziekles en op zoek naar een opstap naar een echt instrument?
Niet meteen een heel jaar op les maar eerst een korte cursus om te proberen?
Welk instrument past er bij mijn kind? 

Bij Emergo organiseren wij introductiecursussen voor kinderen vanaf 5 jaar.
In kleine groepjes krijgen de kinderen les via Toonbeeld Geesterhage.
Ze gaan samen muziek maken, leren luisteren naar elkaar, leren de eerste ritmes en de geheimen van het notenschrift dit allemaal op een speelse manier aangepast aan de leeftijd en ontwikkeling van het kind.
Een instrument aanschaffen hoeft nog niet, voor de cursus ontvangen de kinderen een fluit en lesboek of drumstokken.
Kiezen ze daarna om door te stromen naar een instrument dan kijken we samen naar de mogelijkheden via onze vereniging, vaak kunnen wij een instrument in bruikleen geven of helpen met huur of aanschaf van een instrument.

Op dit moment bieden bij drie kidscursussen aan:
Actuele prijsinformatie en lesmomenten staan op de website van Toonbeeld Geesterhage.

De NOTENKRAKERS, een cursus voor kinderen van 5 en 6 jaar.
Met luisteren en bewegen leren ze over de basis van de muziek en samen muziek maken.
Tevens maken ze een begin met de blokfluit en oefenen ze de fijne motoriek. (15 groepslessen)

De SLAGWERKKLAS voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar die kennis willen maken met de grote verzameling van het concert slagwerk. Achter een orkest staan heel veel instrumenten naast het bekende drumstel staan er nog veel meer slagwerkinstrumenten zoals pauken, marimba en een grote trom. Wil je ontdekken welke geluiden je allemaal kunt maken met deze instrumenten dan moet je zeker mee komen doen. (10 groepslessen)

De BLAZERSKLAS is ook voor jongens en meiden vanaf 7 jaar, tijdens deze cursus gaan ze aan de slag met de blokfluit, je leert noten lezen, tellen en samenspelen in een kleine groep.
Deze cursus wordt gegeven door dezelfde docent als de notenkrakers en is een vervolg op deze cursus maar kan voor kinderen die nog helemaal geen ervaring hebben. (15 groepslessen)

Als de planning van de vereniging het toe laat zullen we de groepen ook vragen om op te komen treden bij een concert van Emergo. Zo maken ze kennis met de orkesten.
Tijdens de lessen is er aandacht voor de verschillende blaas en slagwerk instrumenten van onze vereniging en krijgen zij de mogelijkheid om proeflesjes te volgen om te kijken wat bij ze past.

Wilt u meer informatie over de cursus dan kunt u contact opnemen met Maaike Pannekeet, info@emergo.org of 0251-653231 na 19:00 uur.

Definitief inschrijven moet bij Toonbeeld zelf gebeuren, dit kan via de website van Toonbeeld of via een formulier welke u kunt ophalen bij de administratie van Toonbeeld.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen starten er nieuwe groepen in September en Januari.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]